Erfenis van zelfontplooiing.

Vandaag is een dag van herinneringen, waarop ik stilsta bij de mensen die mij hebben gevormd en de fundamenten hebben gelegd voor wie ik ben geworden.

Het is vandaag precies 7 jaar geleden dat mijn moeder overleed, maar haar invloed is nog steeds levendig. 

Samen met mijn broer drinken we vandaag koffie, een eerbetoon aan de momenten waarop mijn moeder genoot van het simpele genot van een kopje koffie en wat lekkers. We bezoeken haar graf, halen herinneringen op en staan stil bij wat wij van haar terugvinden in onszelf. 

 

In die momenten van reflectie besef ik steeds meer hoeveel we meedragen vanuit nature en nurture. Wat hebben we vanuit onze genen geërfd en wat hebben we geleerd in de omgeving waarin we zijn opgegroeid? 

Het is een dans tussen zelfontplooiing en de invloeden van onze omgeving. En in deze dans ontdekte ik iets fascinerends: YVHCoaching, werd onbewust een voortzetting van deze ontwikkeling.

 

Bij het bedenken van mijn nieuwe bedrijfsnaam koos ik ervoor mijn initialen te gebruiken. Lekker makkelijk en duidelijk. En het ging om coaching dus die plakte ik er achteraan. Maar gaandeweg het proces van ontwikkeling, ontstond er een hele mooie metafoor. 

YVHCoaching staat ook voor Your Vision, Your Hope - jouw visie, jouw hoop. Het idee erachter is dat iedereen het vermogen heeft om te groeien, te leren en te bloeien, ongeacht de erfenis die we met ons meedragen. 

 

Net zoals ik vandaag terugkijk op mijn moeder, merk ik dat we allemaal eigenschappen van onze ouders en opvoeding in ons dragen. Soms zijn het kleine trekjes, soms zijn het diepgewortelde overtuigingen.

In de zoektocht naar zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling is het van essentieel belang om te erkennen wat we van nature hebben meegekregen en wat we hebben geleerd. Het is geen kwestie van breken met het verleden, maar eerder van begrijpen en omarmen. 

Het herkennen van onze talenten en kwaliteiten, ongeacht hun oorsprong, stelt ons in staat om bewuste keuzes te maken in ons eigen leven.

 

Terwijl we herinneringen ophalen aan mijn moeder, denk ik aan de overeenkomsten en verschillen, aan de bewuste keuzes die ik wilde maken en aan de onvermijdelijke momenten waarop ik een glimp van haar in de spiegel opmerk.

Dat is het mooie aan persoonlijke ontwikkeling - het is een voortdurende reis van zelfontdekking.

 

YVHCoaching is niet alleen een bedrijfsnaam, maar een levensfilosofie. Het herinnert me eraan dat mijn visie en hoop de drijvende krachten zijn achter jouw persoonlijke groei. 

Het moedigt aan om bewust te zijn van onze erfenis, maar ook om de regie te nemen over ons eigen verhaal.

Vandaag gaan we niet alleen stilstaan bij wat we hebben verloren, maar ook bij wat we hebben gevonden in onszelf. 

Dat is de ware erfenis van zelfontplooiing - een voortdurende reis die ons verbindt met wie we waren, wie we zijn en wie we kunnen worden.

 

En ondanks dat het vandaag e-mailloze vrijdag is, mag je mij gerust mailen wanneer je vragen hebt of meer wil weten over #zelfontplooiing, #persoonlijkeontwikkeling, #talentontwikkeling.