There is a difference between skill and talent. 

Master the skill to let the talent out.

Wat is talent?

Talent zijn jouw persoonlijke eigenschappen die je vanaf je geboorte hebt meegekregen of die je op jonge leeftijd onbewust hebt ontwikkeld. Deze eigenschappen zijn stabiel en veranderen niet bewust op volwassen leeftijd. Ze maken jou uniek en vormen je potentieel.

Je potentieel benutten kan alleen in combinatie met:

  • Je hart 💖 = Passie = Je emotionele talent
  • Je hoofd 🗣️ = Denkstijl = Je rationele talent
  • Je handen 👐 = Fysiek = Je fysieke talent

Voordat je kunt oogsten, moet je eerst de juiste kennis en vaardigheden aanleren om je talenten te laten opbloeien. Wanneer je investeert in je talenten, zul je niet alleen de best mogelijke prestaties leveren, maar er ook plezier in hebben.

 

Wat is het Talentenpaspoort?

Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je talenten te ontdekken. Ontwikkeld door ©Pontis Management School in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen, helpt het je inzicht te krijgen in je potentieel.

In tegenstelling tot de meeste online vragenlijsten die je competenties meten, laat het Talentenpaspoort zien waar je energie van krijgt en waar je energie aan verliest. Het toont je waar je potentieel ligt in plaats van alleen waar je nu staat.

 

Hoe werkt het?

Je vult een online vragenlijst in en op basis van je antwoorden vergelijken we je met andere professionals in de database. Jouw Talentenpaspoort biedt twee figuurlijke 'foto’s' van jezelf: één van je passies en één van je aanleg. Deze inzichten bespreek je samen met mij in een twee uur durend coachgesprek. Ik ben opgeleid om de juiste interpretatie te maken en verbanden te leggen tussen je verschillende drijfveren.

 

Zingeving

We willen allemaal de beste versie van onszelf zijn, en dat kost energie. Jouw echte talenten zijn je natuurlijke kenmerken, en het Talentenpaspoort geeft je hier helder inzicht in. Wanneer je leeft en werkt in lijn met je talenten, helpt dit je om het beste uit jezelf te halen. Dit leidt tot meer geluk en gerichte keuzes die aansluiten op waar jij goed in bent.

 

Studiekeuze

Bij het kiezen van een studie ontwikkel je voornamelijk je competenties (kennis en vaardigheden) in een bepaald vakgebied. Competent zijn maakt je waardevol voor werkgevers, maar het benutten van je werkelijke talenten geeft je naast voldoening ook energie.

Veel jongeren en hun ouders richten zich bij studiekeuzes op de marktwaarde van het diploma, terwijl het belangrijker is om te kijken naar de match tussen de verworven competenties en je daadwerkelijke talenten. Een studiekeuze die aansluit op jouw drijfveren zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt, ongeacht je intellectuele vermogens.

Ontdek je talenten met het Talentenpaspoort?

Plan een coachgesprek om je potentieel te benutten.