142 gram per dag is ook 1 kilo in de week.

Doelen stellen is belangrijk om iets te bereiken. Maar is het altijd makkelijk om je eraan te houden? Nee! 

Ik geloof heilig in het krachtige potentieel dat zich in iedereen schuil houdt. 

 

Maar soms is het best lastig om dat naar buiten te laten komen. Ook ik moet er aan werken en dat kan het beste door doelen te stellen en bewust te werken aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Maar, eerlijk is eerlijk, in mijn privéleven ben ik niet zo heel goed in het stellen van doelen. Ik stel ze wel maar de uitvoering gaat nog wel eens de mist in. Best menselijk volgens mij. Ik leef behoorlijk in het hier en nu en dat betekent dat een doel vaak wordt bijgesteld :-) 

En zo was het ook altijd met lijnen. 

 

Al jaren struggle ik met overgewicht. Heel irritant maar toch ben ik gelukkig altijd wel blij gebleven met mijzelf. Uiteraard soms ook wel eens wat minder maar gelukkig bleef ik altijd wel zelfverzekerd genoeg. Toch wilde ik verandering en op dit moment gaat dat als een speer en zit ik in een heerlijke flow. Ik ben bezig mijn een nieuwe look & feel. Niet alleen van mijn bedrijf maar ook van mijzelf. Ik heb besloten mijn grijze lokken de ruimte te geven en ze gestaag door mijn geverfde blonde haren heen te laten komen. En ik ben aan het afvallen. Iets wat jaren niet lukte, lukt me nu wel. En waarom? Omdat ik het doel heb gesteld af te vallen. Maar niet in een keer heel veel. Mijn streven is om elke keer als ik op de weegschaal sta een lager cijfer in mijn gewicht te zien dan de vorige keer. Met andere woorden: elke keer stel ik mijzelf een heel klein doel binnen dat hele grote doel dat veel kilo’s betekent. En het werkt. Het houdt me gemotiveerd en het houdt me bewust van het feit dat 142 gram per dag, ook een hele kilo per week kan betekenen. Ik heb geduld en zorg ook goed voor mezelf. Want af en toe beloon ik mezelf gewoon. En ja, dat is ook wel eens op een gebakje. Want als hobbybakker, is het echt niet te doen om alles wat je zelf maakt, af te slaan :-) En als ik mezelf dat lekkers heb gegund, dan kan ik er weer tegenaan en pak ik gewoon de draad weer op naar dat volgende lagere cijfer in mijn gewicht. 

 

Dit is dus een manier om je doel te bereiken. Wat dat ook mag zijn. Maar er zijn er meer. Hieronder volgen ze nog even op een rijtje. 

 

1️⃣ Authenticiteit is de sleutel: richt je doelen op wat echt belangrijk voor je is. Wat zijn jouw passies, je dromen? Laat je doelen een afspiegeling zijn van wie jij werkelijk bent.

2️⃣ Maak ze meetbaar: maak je doelen concreet en meetbaar. Op die manier kun je je voortgang volgen en jezelf blijven motiveren.

3️⃣ Breek ze op in kleine stukjes: grote doelen kunnen overweldigend zijn. Je bent vaak ambitieus en vol energie om je doelen te stellen maar dan blijken ze zo groot dat je er al snel achterkomt dat het niet direct haalbaar is en dan haak je misschien af. Breek ze daarom op in kleinere, behapbare taken. Zo kun je stap voor stap vooruitgang boeken.

4️⃣ Wees vooral geduldig en vriendelijk voor jezelf: persoonlijke groei kost tijd en inspanning. Wees geduldig en geef jezelf de ruimte om te leren en te groeien, zonder te hard voor jezelf te zijn. Durf ook fouten te maken want die horen erbij. En laat je daar vooral niet door ontmoedigen maar kijk hoe je die fout kan omzetten in iets positiefs wat je weer meeneemt op je pad van zelfontwikkeling. 

 

Als je hulp wilt, zijn er bij mij verschillende mogelijkheden. Kijk gerust eens op mijn website of neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.