'Weet jij het?'

Ik was wat foto’s aan het schonen en kwam deze tegen. Toen ik mijn opleiding tot Mastercoach deed bij De Baak in Driebergen, was zelfreflectie de rode draad door de hele opleiding heen. En daar had ik ook de input van mijn medestudenten voor nodig. Geen idee hoe zij mij zagen. Bij deze opdracht moesten ze mij beoordelen op mijn manier van coachen. Leuk, maar vooral ook mooi om terug te zien 😊.

Uiteindelijk zijn we allemaal gewoontedieren en hebben onze eigen unieke manier om dingen te doen. Onze emotionele en rationele drijfveren vormen onze persoonlijkheid en beïnvloeden hoe we met anderen omgaan. Maar vragen we ons ooit wel eens af hoe mensen eigenlijk naar ons kijken?

Het kan een uitdaging zijn om ons zelfbeeld te vergelijken met hoe anderen ons zien. Soms kan het verrassend zijn om te ontdekken dat deze percepties behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Wat doe je dan?

💡 Ten eerste, wees nooit bang voor feedback: Sta open voor de mening van anderen over jou. Feedback kan waardevol zijn om blinde vlekken te ontdekken en te groeien als individu. Zie het altijd als een cadeautje!
💡 Reflecteer op je acties: neem de tijd om na te denken over je gedrag en interacties met anderen. Zijn er aspecten die je wilt verbeteren? Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.
💡 Leer van anderen: kijk eens op welke manier anderen succesvol zijn in de omgang met mensen. Dit kan je inspireren om nieuwe communicatievaardigheden te ontwikkelen.
💡 Blijf authentiek: vergeet vooral niet dat je eigenwaarde niet afhangt van hoe anderen je zien. Blijf trouw aan jezelf en waar je in gelooft. Want juist daar ligt je kracht. 
💡 Vraag om hulp: als je worstelt met je zelfbeeld en sociale interacties, aarzel dan niet om steun te zoeken bij vrienden, familie of professionals.

Laten we elkaar aanmoedigen om te groeien en beter te begrijpen hoe we onszelf zien en hoe anderen ons zien. Samen kunnen we werken aan het versterken van onze relaties en het vergroten van zelfbewustzijn.
Deel gerust jouw ervaringen en inzichten in de reacties hieronder.

 

Ik kijk ernaar uit om van jullie te horen! 
#zelfbewustzijn #zelfbeeld #persoonlijkegroei #communicatie#reflectie #feedback #lerenvanelkaar #talentenpaspoort