'Zonder paspoort passeer je geen grenzen.'

Vaak zijn we ons helemaal niet bewust van de dingen die we doen.
We doen ze zonder er al te veel bij na te denken, gewoon omdat dat voor ons heel natuurlijk is.
Toch kan een ander er hevig van onder de indruk zijn en misschien zelfs wel zeggen: “Jeetje, jij bent daar wel goed in!” Vaak haal je dan je schouders op en vraag je jezelf af waar ze dat nou op baseren. Je deed toch niks bijzonders? In jouw ogen niet nee. Maar in de ogen van een ander, kan dat, wat voor jou zo gewoon is, absoluut heel bijzonder zijn. We spreken dan in sommige gevallen van een talent.

Heb jij je wel eens gerealiseerd dat de dingen die jij als vanzelfsprekend beschouwt juist een van je talenten kunnen zijn? En hoe je die talenten volledig kunt benutten?
Zoals ik al zei, we hoeven er niet bij na te denken. We doen het gewoon. Maar stel je nou eens voor dat je je er wél bewust van wordt op welke manier jouw talent zich onderscheidt van de andere professionals in je omgeving. Hoe goed zou je dan wel niet kunnen worden in datgene wat voor jou nog steeds zo vanzelfsprekend is. Ik denk ‘HEEL GOED’. En weet je waarom?

Omdat een werkelijk talent een combinatie is van hart-, hoofd- en handen talenten die elkaar aanvullen en versterken. Een talent is het potentieel om een voortdurende buitengewone prestatie te leveren. En als je die combinatie weet, hoe sterk sta je dan in je schoenen om jezelf goed te presenteren, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek of een nieuwe functie binnen je sportvereniging? Misschien durf je zelfs nu eindelijk die stap wel te zetten naar zelfstandig ondernemerschap.

Om te onderzoeken hoe je dan het beste uit jezelf kunt halen en je talenten het beste kunt benutten is een avontuur. Een avontuur is vertrouwen hebben, is doen en is ontvangen. Het ontvangen van nieuwe inzichten, gevoelens en ervaringen. En daar kan een coach je weer goed bij op weg helpen.

Wat denk je, ga jij in de toekomst op reis en op zoek naar avontuur met je eigen persoonlijke talentenpaspoort op zak?

Want hoe ziet jouw avontuur er eigenlijk uit wanneer je jouw talenten volledig zou benutten?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op, dan kunnen we er eens over sparren.