Trots in 2024!

Het nieuwe jaar is begonnen. Terwijl sommigen nog genieten van hun vrije dagen en anderen alweer druk aan de bak zijn, wil ik het even hebben over die klassieke goede voornemens waar we allemaal weleens mee beginnen. Je weet wel, meer sporten, gezonder eten, afscheid nemen van die sigaretten – de gebruikelijke riedel. Maar waarom lijken die voornemens al na een paar weken te verdwijnen als sneeuw voor de zon?

Lees meer »

Wat een waardevol cadeau!

Op 19-jarige leeftijd stond hij daar, met een glimmend VWO-diploma in zijn hand en een nieuwe wereld aan zijn voeten. Een studie, een studentenkamer, en bam, daar kwam de reality check: de gekozen studie was niet zijn ding. Dus, besloot hij de boel de boel te laten en een tussenjaar te pakken. Avonturen, vreemde gezichten, en lessen voor het leven - zijn rugzak zat ineens vol met onbetaalbare ervaringen. Maar goed, aan alles komt een eind, ook aan zo'n reisperiode. Daar sta je dan, aan het kruispunt van 'Wat nu?'En toen waren daar een geweldige oom en tante. De tante volgde mij al een tijdje op social media en zag iets interessants: Het Talentenpaspoort. Ze dacht dat dit misschien wel iets voor hem kon zijn. Ze verwees hem naar mijn website, hij klikte, werd nieuwsgierig, en voilà, daar kwam het cadeau van zijn oom en tante. Een Talentenpaspoort - niet zomaar een geschenk, maar eerder een navigatiesysteem voor zijn eigen identiteit. Het hielp hem een stukje van zichzelf te ontcijferen dat hij allang vergeten was. De inzichten uit zijn paspoort fungeren nu als zijn GPS op de weg van zelf-herontdekking. Met of zonder hulp gaat hij op ontdekkingstocht en maakt hij keuzes die matchen met zijn innerlijke drijfveren. Mensen om je heen die begrijpen wat je nodig hebt en dat ook nog eens cadeau doen? Klinkt als een jackpot, toch? Na het gesprek dat wij over zijn paspoort hadden, gaf hij aan dat er veel leeftijdsgenoten zijn die hier iets aan zouden hebben.Twijfel jij nog over een mooi kerstcadeau en herken je bovengenoemde situatie bij misschien een van je kinderen of kleinkinderen? Denk dan eens aan een Talentenpaspoort. Niet alleen een cadeau dat de feestdagen opfleurt, maar ook een soort GPS voor het levenspad. Bel me gerust voor meer info; ik vertel je er graag meer over en beantwoord al je vragen. En wie weet heb ik dan ook nog wel een cadeautje voor jou!Ontdek meer over persoonlijke groei, talentontwikkeling en zelfontplooiing op www.yvhcoaching.nl.#talentenpaspoort #zelfontplooiing #persoonlijkeontwikkeling #talentontwikkeling

Lees meer »

'Weet jij het?'

Ik was wat foto’s aan het schonen en kwam deze tegen. Toen ik mijn opleiding tot Mastercoach deed bij De Baak in Driebergen, was zelfreflectie de rode draad door de hele opleiding heen. En daar had ik ook de input van mijn medestudenten voor nodig. Geen idee hoe zij mij zagen. Bij deze opdracht moesten ze mij beoordelen op mijn manier van coachen. Leuk, maar vooral ook mooi om terug te zien 😊.Uiteindelijk zijn we allemaal gewoontedieren en hebben onze eigen unieke manier om dingen te doen. Onze emotionele en rationele drijfveren vormen onze persoonlijkheid en beïnvloeden hoe we met anderen omgaan. Maar vragen we ons ooit wel eens af hoe mensen eigenlijk naar ons kijken?Het kan een uitdaging zijn om ons zelfbeeld te vergelijken met hoe anderen ons zien. Soms kan het verrassend zijn om te ontdekken dat deze percepties behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Wat doe je dan?💡 Ten eerste, wees nooit bang voor feedback: Sta open voor de mening van anderen over jou. Feedback kan waardevol zijn om blinde vlekken te ontdekken en te groeien als individu. Zie het altijd als een cadeautje!💡 Reflecteer op je acties: neem de tijd om na te denken over je gedrag en interacties met anderen. Zijn er aspecten die je wilt verbeteren? Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.💡 Leer van anderen: kijk eens op welke manier anderen succesvol zijn in de omgang met mensen. Dit kan je inspireren om nieuwe communicatievaardigheden te ontwikkelen.💡 Blijf authentiek: vergeet vooral niet dat je eigenwaarde niet afhangt van hoe anderen je zien. Blijf trouw aan jezelf en waar je in gelooft. Want juist daar ligt je kracht. 💡 Vraag om hulp: als je worstelt met je zelfbeeld en sociale interacties, aarzel dan niet om steun te zoeken bij vrienden, familie of professionals.Laten we elkaar aanmoedigen om te groeien en beter te begrijpen hoe we onszelf zien en hoe anderen ons zien. Samen kunnen we werken aan het versterken van onze relaties en het vergroten van zelfbewustzijn.Deel gerust jouw ervaringen en inzichten in de reacties hieronder.

Lees meer »