Van twijfel naar inzicht: Hoe een kaartje je helpt beslissingen te nemen

Twijfels, we hebben ze allemaal. Lees hoe je ermee om kunt gaan. 

Vandaag trok ik een toepasselijke inzichtskaart met die boodschap. Twijfels, die alomtegenwoordige metgezellen waar niemand aan ontkomt. Welkom bij de club van eeuwige aarzelaars, waar zelfs het kiezen van ijs interne strijd kan zijn. Sta je dan, in de ijssalon. Je hebt gekozen, en op het moment dat de ijsschep het ijs bijna raakt, fluister je: "Nee... sorry, doe toch maar hazelnoot." Die twijfel lijkt altijd om de hoek te loeren, als een schaduw die je maar niet van je los kunt schudden.

Twijfel gaat niet alleen over ijs, maar infiltreert alle aspecten van ons leven. Laten we er eerlijk over zijn. We hebben er allemaal last van, maar hoe gaan we ermee om? Soms is het een mini-orkaan in ons brein, de ene keer vol chaos, de andere keer gevuld met hilariteit.

Maar weet je, af en toe is het helemaal niet zo leuk! Het kan ons verlammen, ons vasthouden in een eindeloze strijd van "wat als". Zijn die twijfels zo groot dat ze je beletten nieuwe dingen te ondernemen, of is er sprake van gezonde twijfel?
Hoe laten we dat twijfelmonster niet alle macht krijgen? Door te doen! Ik twijfel regelmatig. Eerlijk is eerlijk, soms is mijn lijstje te lang en vol overbodige zorgen. Kan ik het wel? Ben ik goed genoeg? Reflecteer, onderzoek en leer van ervaringen.

Voor mij ligt er een nieuwe uitdaging in het verschiet. Spannend, nieuw, een beetje buiten mijn comfortzone, maar een geweldige uitdaging. En ik ga het ervaren maar daarover later meer. Dus, beste twijfelaar, hier is mijn advies: omarm de twijfel als een oude vriend die je soms nerveus maakt, maar vaak genoeg hilarisch is. Neem beslissingen met een knipoog en een lach, wetende dat het leven een constante stroom van onzekerheden is.
Sta op, omarm de onzekerheid, maak die keuze waar je al dagen over nadenkt, en laat de wereld zien dat jij de onverschrokken kapitein van je eigen schip bent. Laat die twijfel achter je en ga met volle kracht vooruit richting nieuw avontuur. Zoals we met ons leuke koor zingen… 'Zet je ene voet voor de andere voet, want je komt niet verder als je dat niet doet. Als je door blijft lopen, ben je niet zo lang alleen. Als je blijft bewegen, ga je altijd ergens heen.'
yvhcoaching persoonlijkeontwikkeling zelfontplooiing talentontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.